Csatornába öntött olaj miatt ítéltek felfüggesztett börtönre egy férfit Kecskeméten

2022.01.10. 14:41

Előkészítő ülésen egy év hat hónap felfüggesztett börtönre ítélt nem jogerősen a Kecskeméti Járásbíróság egy bajai férfit, aki 2019 decemberében a szennyvízcsatornába engedett két köbméter ásványolajat.

A Kecskeméti Törvényszék szóvivőjének hétfői tájékoztatása szerint a 32 éves férfi ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és közérdekű üzem működésének megzavarása miatt emelt vádat.

Az ítélet szerint a férfi 2019. december 19-én egy bajai benzinkút közelében állt meg autójával, ott felnyitott egy csatornafedelet, majd a jármű tartályából csővezetéken keresztül beleengedett a szennyvízcsatornába két köbméter ásványolajat.

A csatornahálózatba került olaj veszélyeztette a bajai szennyvíztisztító telep működését, így a szennyvíziszap megóvása érdekében a telepet le kellett zárni. A csatornarendszer szennyezett tartalmát – hígítást követően – a Dunába engedték.

A Kecskeméti Járásbíróság a férfit előkészítő ülésen egy év hat hónap – három év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte. Az ügyészség fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.

(via MTI)  • Csok