Erik, Alexandra
EUR 386,15 Ft
USD 366,01 Ft
11 °C
23 °C

Ellenzék: Itt az ideje a változásnak!

20211023174050 PAP 5668-01
2022.01.11. 16:44
Az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás hosszú közleményben, Orbán Viktor és a Fidesz csak röviden reagált a Facebookon arra, hogy Áder János köztársasági elnök kitűzte a 2022-es választások időpontját.

„Április 3-tól legyen Magyarország mindenkié! Már csak 82 nap van hátra a korszakváltásig. 82 nap múlva, április 3-án az Egységben Magyarországért és a civilek szövetsége leváltja Orbán Viktor lelketlen, korrupt és kapzsi rendszerét. Az elmúlt tizenkét évben egy gázszerelőből az ország leggazdagabb embere lett, mert ő Orbán Viktor barátja és strómanja. Tiborcz István milliárdos bankárrá vált, mert ő Orbán Viktor veje. A kormányhoz közeli oligarchák felfoghatatlan mértékű vagyont halmoztak fel, a fideszes politikusok pedig saját szájuk íze szerint írják a törvényeket. Eközben Magyarország Európa sereghajtói közé került. Magyarok milliói élnek megalázó bérekből, a legelesettebbeknek pedig nem nyújt segítő kezet, csak megalázza őket a dölyfös hatalom” – közölte a hatpárti ellenzék és Márki-Zay Péter civil szervezete, a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Azt is hozzátették, hogy „itt az ideje a változásnak”, illetve hogy „Magyarország a fideszes kiváltságosok országa helyett mindannyiunk országa legyen”. Az ellenzék (Jobbik, Demokratikus Koalíció, LMP, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Momentum, MSZP, Párbeszéd) szerint április 3-án új korszak kezdődik: „egy igazságosabb, tisztességesebb, ahol mindenki előtt megnyílik az út a felemelkedéshez”.

A Köztársasági Elnöki Hivatal azt is bejelentette, hogy a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást is április 3-ra tűzte ki Áder János, csakúgy, mint az országgyűlési választást.

„Ott leszünk” – írta ki röviden Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalára. „Fel, győzelemre!” – jelent meg a Fidesz Facebook-oldalán.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét