Lőfegyvert rejtegetett az ukrán férfi Szolnokon, letartóztatták

2022.01.11. 10:08

Letartóztatta a lőfegyvernek minősülő légpuskát rejtegető, a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai által elfogott ukrán férfit a Szolnoki Járásbíróság – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség közleményben kedden az MTI-vel. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

A 42 éves férfi a rendelkezésre álló adatok szerint 2021 áprilisától akkori élettársa szolnoki lakásában, majd kapcsolatuk megszakadását követően gépkocsijában tárolt, rejtegetett egy emberi élet kioltására alkalmas, lőfegyvernek minősülő légpuskát. A fegyver tartására hatósági engedéllyel nem rendelkező gyanúsított a puskát 2020 őszén szerezte ismeretlen személytől.

Az Ukrajnában többszörösen büntetett férfi munkavállalási célú tartózkodási engedélye tavaly nyáron lejárt, azt követően jogosulatlanul tartózkodott Magyarország területén, és más bűncselekmény gyanúja miatt is körözték.

A TEK munkatársai 2022. január 7-én, Budapesten fogták el a férfit – közölték.

A Szolnoki Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés miatt tett indítványt az ukrán férfi letartóztatására, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a bűnüldöző hatóságok elől, és előélete alapján tartani kell attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el

– olvasható a közleményben, amelyben hozzáteszik: a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványát alaposnak ítélte, letartóztatta az ukrán férfit. A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék mint másodfokú bíróság dönt véglegesen.