Ismét egy kegyetlen unokázás, a rendőrség az emberek segítségét kéri

2022.01.12. 09:20 Módosítva: 2022.01.12. 10:07

A budapesti rendőrök a lakosság segítségét kérik, hogy megtalálhassák azt a nőt, aki egy megújított unokázós módszerrel csalta ki egy idős férfi pénzét – tájékoztat róla a rendőrség portálja.

Egy 86 éves budapesti férfit hívott telefonon egy női hang 2022. január 7-én este, aki azt mondta, hogy a sértett lánya egy csomagot akart feladni a postán, azonban abban kábítószert találtak, ezért őt a rendőrök letartóztatták. Azt állította, hogy ő ügyvéd, és amennyiben az idős úr az otthon lévő pénzét átadja neki, akkor a lánya ki fog szabadulni. A sértett két és fél millió forintot adott át egy taxival érkező idegennek, majd csak másnap reggel kérdezte meg a lányát, hogy sikerült-e kiszabadulnia.  

A rendőröknek sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt, azonban ez idáig nem tudták elfogni őt, ezért R. Borbála ellen elfogatóparancsot adtak ki. Ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki R. Borbálát felismeri és információval rendelkezik róla, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. 

(via Police.hu)