Van olyan gimnázium, ahol a következő két hétben csak online tanítanak majd az omikron miatt

2022.01.12. 08:02

Berobbant a koronavírus-fertőzöttek száma több általános és középiskolában. Emiatt a január–februárra tervezett nyílt napok szinte mindenhol elmaradnak, azonban az Educatio-kiállítást megtartják – derül ki az Eduline cikkéből. 

Folyamatosan növekszik azoknak az általános és középiskoláknak a száma, ahol a téli szünet utáni második héten jelentősen megnövekedett az igazolt fertőzött diákok száma, sok helyen egyszerre több osztálynak át kell állni a digitális oktatásra. 

Tisztelt Szülők! Tájékoztatom Önöket, hogy a magas számú tanuló- és tanármegbetegedések miatt iskolánk 2022. 01. 12-től online, digitális oktatásra tér át

– ez az üzenet fogadja a XIV. kerületi Európa 2000 Gimnázium oldalán a látogatókat. Emellett számos iskola informál róla, hogy mennyi a fertőzött diák és tanár náluk, illetve arról, hogy mely osztályoknak, évfolyamoknak kell online oktatásra átállniuk. 

A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) portálján tudatja, hogy hat diáknak és egy pedagógusnak lett pozitív a tesztje, a múlt héten összesen 52 AKG-snál igazolták a betegséget. Pedig a pedagógusok 100, a diákok 95 százaléka védett. Nem túl jó a helyzet a szintén fővárosi Jedlik Ányos Gimnáziumban, ahol egy felnőtt és huszonkilenc diák igazoltan fertőzött.

Vidéken is sok a beteg, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban is hétről hétre frissítik a járványügyi adatokat, ott öt diáknak, illetve a szintén nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban hét tanulónak lett pozitív a koronavírustesztje.

Emiatt több iskola jelezte is, hogy elmaradnak a nyílt napjaik, de a tavaly már kipróbált online nyílt napot megtartják, így tesz például az Óbudai Árpád Gimnázium és a II. kerületi Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola. Érdekesség, hogy mindezek ellenére az Educatio-kiállítást viszont megtartják, de a járványhoz igazított szabályokkal. 

Az eseményre előzetesen regisztrálni kell, a három napot délelőtti és délutáni turnusokra osztották fel.

(via Eduline)