Öt évet kapott a biztonsági őr, aki külföldi turistát vert eszméletlenre a Gozsduban

2022.01.13. 18:46

Életveszélyt okozó testi sértés miatt jogerősen öt év fegyházra és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a biztonsági őrt, aki 2016 szeptemberében eszméletlenre vert egy külföldi turistát Budapesten, a Gozsdu udvarban.

A D. Gy. monogrammal jelölt elítélt biztonsági szolgálatot látott el a bulinegyedben lévő egyik szórakozóhelyénél.  Az egyik este szóváltásba keveredtek a munkatársai egy külföldi társasággal. Ekkor az őr

bármiféle ok nélkül olyan erővel vágta fejbe az egyik turistát, hogy az hanyatt esett, beverte a fejét az aszfaltba és elvesztette az eszméletét.

A leütött turista súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett és hosszú rehabilitációra szorult az eset után, ugyanis még saját magát sem tudta ellátni.

A táblabíróság súlyosbító körülményként értékelte az elkövető erőszakos többszörös visszaesői minőségét megalapozóan túli büntetett előéletét valamint azt, hogy az életveszélyes állapotba került áldozat még egy évvel a cselekmény után is rehabilitációra szorult és segítség nélkül képtelen volt ellátni saját magát. A másodfokú bíróság mindebből kifolyólag nem látott alapot az elsőfokon kiszabott öt éves büntetés enyhítésére.

A bírósági eljárásban az áldozat szabályszerűen előterjesztett kártérítési követeléssel egyelőre nem élt, az elsőfokú ítélet erre vonatkozó rendelkezéseit egyelőre mellőzték. Nincs akadálya azonban annak, hogy a sértett polgári bíróság előtt kártérítési igénnyel lépjen fel az elítélttel szemben.

Hazafi Áron, a Fővárosi Ítélőtábla sajtóreferense a 24.hu-val közölte: az ítéletben azt is rögzítették, hogy a férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

(via 24.hu)