Valami baj van, nem utaltak ösztöndíjakat az ELTE diákjainak

2022.01.13. 19:43
Rajtuk kívül álló okok miatt egyelőre nem tudnak ösztöndíjat utalni az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

Az egyetem január 6-án értesítette a hallgatókat arról, hogy a Magyar Államkincstár idén januártól egy új informatikai rendszert vezetett be. Akkor még azt írták, hogy az ösztöndíjak utalása január 10-én megkezdődhet. 

Ezután viszont, január 12-én már azt írták, hogy rajtuk kívül álló okokból egyelőre nem tudnak ösztöndíjakat utalni. Az egyetem jelezte azt is, hogy „külső partnerekkel együtt nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán”, a problémával kiemelten foglalkoznak. 

A 24.hu megkeresésére az ELTE csütörtökön közölte, hogy a probléma azóta sem oldódott meg, de továbbra is nagy erőkkel dolgoznak rajta. Hozzátették: ha egy hallgató az ösztöndíj késése miatt nem tudja teljesíteni az egyetem felé fennálló fizetési kötelezettséget, annak nem lesz következménye. A portál a Magyar Államkincstárt is kereste, de tőlük egyelőre nem kaptak választ.

Frissítés: az egyetem pénteken közölte lapunkkal, hogy sikerült megoldani a problémát. Így legkésőbb hétfőig az összes hallgató megkapja az ösztöndíját – írták. 

(via 24.hu)