Nemzeti Választási Iroda: idén nem lesz kígyózás a választásokon

2022.01.14. 05:54

Nem lesznek kígyózó sorok és az informatikai rendszerben sem lesznek működési problémák, mint a legutóbbi országgyűlési választáson – ezt mondta az ATV-nek nyilatkozva Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke.

Elmondta, hogy már toborozzák a szavazatszámlálókat, és hogy idén egy statikus felülettel készülnek, mely az eddig elvégzett terheléses vizsgálatok szerint egyszerre sok millió kattintással képes elbírni.

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója mindeközben azt mondta, hogy már 20 ezren jelentkeztek szavazatszámlálónak, így az ellenzéknek minden választókörzetben lesz embere. Hozzátette: 

Készül egy akció, és bár ennek a részleteit nem az én tisztem elárulni, de nem passzívan figyeljük az eseményeket, hanem a következő hetekben lesz még egy második, aktív hulláma a toborzásnak

– fogalmazott Molnár Zsolt. Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nemrég beszélt arról, hogy a „klasszikus választási csalásoktól” tart a szavazáson. 

A Számoljuk Együtt! mozgalom mindeközben szintén arról számolt be, hogy több mint 5 ezer jelentkezőjük van már és manapság naponta 150-200-an jelentkeznek hozzájuk. 

(via ATV)