Egyre több fenyegetés éri az egészségügyi dolgozókat

D ATI20220109007
2022.01.15. 09:44

Az egészségügyi dolgozók egyre több fenyegetésről és őket érő atrocitásról számolnak be – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Emlékeztetnek: a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak kiemelt büntetőjogi kategóriába tartozik.

Az omikron-variáns a koronavírus korábbi mutációinál lényegesen gyorsabban terjed. Épp ezért a háziorvosok bevonása kiemelten fontossá vált az oltási akcióban – hívta fel a figyelmet a minisztérium. Hangsúlyozták: az egészségügyi dolgozók nap mint nap a járvány megfékezéséért küzdenek, munkájukat a kormány megbecsülése kíséri, azonban

EGYRE TÖBB FENYEGETÉSRŐL ÉS ŐKET ÉRŐ ATROCITÁSRÓL SZÁMOLNAK BE.

Hozzátették: az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiáll az oltó orvosok és minden egészségügyi dolgozó védelmében, aki munkájával hozzájárul, hogy a pandémia minél kevesebb áldozatot szedjen Magyarországon.

Az EMMI a fenyegetés, a bántalmazás és az oltásellenes megnyilvánulások minden formáját visszautasítja és mélyen elítéli.

Felhívták továbbá a figyelmet arra is, hogy a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak kiemelt büntetőjogi kategóriába tartozik.

(Borítókép: Egy asszisztens fertőtleníti a Jósa András Oktatókórház oltópontajtajának kilincsét 2022. január 9-én. Fotó: Balázs Attila / MTI)