Ivartalanítási akciót indít egy állatvédő egyesület a túlszaporodás megállításáért

2022.01.16. 15:18

Mintegy háromszáz háziállat ivartalanítását támogatja az Orpheus Állatvédő Egyesület az idei év első felében, amivel potenciálisan több ezerrel csökken a túlszaporított állatok száma – nyilatkozta az egyesület vezetője az InfoRádiónak.

Seres Zoltán elmondta, hogy hazánkban még mindig sokkal több állatot szaporítanak, illetve engednek szaporítani a felelős gazdák számához képest.

Az állatvédő egyesület elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy az állatvédelmi törvény szigorodása miatt 2022. január 1-től komoly büntetés fenyegeti az állatszaporítókat is. Seres Zoltán szerint fölösleges szaporulatokat sem szabad termelni, ugyanis ez a megfelelő tartási hely és gazda hiányában értelmetlen.

Az egyesületi vezető egyetértett azzal, hogy ennyi állat ivartalanítása „csepp a tengerben”, az Orpheus pedig mintegy háromszáz állat ivartalanítását segíti 2022-ben 50 és 100 százalék közötti támogatással.

Seres Zoltán kiemelte, hogy az akció keretein belül kérhetik az ivartalanítási költségek támogatását az alacsony jövedelemmel rendelkezők, a nyugdíjasok és az állataikat udvaron tartók is.

Az akcióra február 20-ig lehet jelentkezni.