Itt a szorzó az egyik legnagyobb fogadóoldalon Orbán Viktorék győzelmére

DSC0804
2022.01.16. 19:28 Módosítva: 2022.01.16. 23:21
Bár a hazai szigorú jogszabályi környezet koncesszióhoz köti - így gyakorlatban nem teszik lehetővé - a külföldi platformokon történő sportfogadást, ennek ellenére az Unibet oldalán vasárnaptól kezdve már lehet fogadni arra, hogy ki nyeri a 2022-es magyarországi választást. Néhány nemzetközi fogadóoldal szintén foglalkozik a hazai választás várható eredményeivel.

Az Unibet oddsai szerint jó nagy esély van arra, hogy a választás után is Orbán Viktor marad Magyarország miniszterelnöke.

Az oldalon mindössze 1,25-szoros szorzót adnak a győzelmére.

Márki-Zay Péter győzelmére ezzel szemben kereken háromszoros szorzót adnak az Unibetnél. Mindez a százalékok nyelvén azt jelenti, hogy Orbán győzelmének körülbelül 75 százalék, Márki-Zay Péter győzelmének pedig 25 százalék a valószínűsége a bukmékerek szerint. 

Új-Zélandon is tippelgetnek már

Az Unibet mellett korábban már mások is megnyitották a fogadást a magyar választásokra. A BetOnline szerint valamivel jobbak Márki-Zay esélyei: itt 2,7-szeres szorzója van, szemben Orbán Viktor 1,4 szeresével.

Ennél is érdekesebb talán, hogy az új-zélandiak már több mint egy hónapja próbálják kitalálni, hogy mi lesz a magyar választásokon. A PredictIt nevű, új-zélandi székhelyű oldalon lényegében a tőzsdei részvényvásárláshoz hasonlóan lehet licitálni bizonyos politikai események kimenetelére, jelen esetben már arra is, hogy ki lesz Magyarországi miniszterelnöke 2022. július 1-jén.

Jelenleg 62 új-zélandi dollár értékben lehet megvásárolni egy „részvényt” arra, hogy Orbán Viktor marad a miniszterelnök, Márki-Zay Péternél pedig ugyanez 34 új-zélandi dollárba kerül. 

Érdekesség, hogy két nappal ezelőtt Orbán Viktor győzelmi „részvénye” még 71 dolláros áron volt megvásárolható, míg Márki-Zay Péteré mindössze 26 dollárba került. Rajtuk kívül egyedül itt lehet tippelni Toroczkai László, a Mi Hazánk elnökének győzelmére is, ennek az ára viszont állandóan 1 dolláron forog. 

Egészen meglepő adatok látszanak a brit smarkets.com hasonló oldalán is. Itt a részvényeket vásárlók 63 százalékban Orbán Viktor miniszterelnökségét valószínűsítették, viszont egy másik, ettől teljesen független esélylatolgatáson majdnem ugyanennyien, 64 százalékban tettek arra, hogy a Fidesz–KDNP nem szerez többséget a választásokon. 

(Aláírásgyűjtés Budapesten 2021. október 15-én. Fotó: Gorondy-Novák Edit / Index)