Eszter, Eliza
EUR 382,94 Ft
USD 356,89 Ft
14 °C
24 °C

Újra határőrökre lőttek a magyar–osztrák határon

2022.01.17. 16:00

Előbb áttörte a határsorompót a furgonjával, majd gyalogosan folytatta a szökést, miközben rálőtt az őt üldöző osztrák katonákra egy embercsempész a burgenlandi Monyorókeréknél (Eberau). 

Az osztrák híradások szerint visszaszökött Magyarországra az az embercsempész, aki rálőtt az osztrák katonákra, és az ország belseje felé menekült. A lövöldözéstől sem visszariadó embercsempész társát és az általuk csempészett embereket az osztrák hatóságok elfogták, a szökevényt a magyar hatóságok keresik nagy erőkkel – tudta meg a Magyar Nemzet. 

Az Index korábban beszámolt róla, hogy egy embercsempész rálőtt egy osztrák határőrre hétfő reggel, majd a szentpéterfai régi határőr laktanyában keresett magának menedéket. A Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei körülvették az épületet, hamarosan Ausztriából drónnal segítik az elfogási műveletet.

Amikor hétfőn Eberau határátkelőhelyen a katonák megpróbálták megállítani egy Magyarországról érkező dobozos kisteherautó sofőrjét, drámai jelenetek követték egymást: a busz sofőrje filmes manőverrel kikerülte a katonákat és áttört a sorompón. Egy katona könnyebben megsérült. A csempész menekülésekor először egy szántóföldre hajtott, majd több illegális határátlépővel együtt kiugrott a járműből – derül ki az Exxpress osztrák hírportál cikkéből. 

Idén már nem ez volt az első lövöldözés az magyar–osztrák határnál. Az Index hírül adta, amikor egy rendőr lövéseket adott le január 6-án délután a harkai határátkelő közelében egy illegális bevándorlókat szállító kisteherautóra, miután a járművet vezető sofőr majdnem elütötte járőrtársát, aki megpróbálta feltartóztatni őt.

A mai incidens világossá teszi, hogy az embercsempészek szintet léptek, és az általuk elkövetett bűncselekmények új dimenziókat értek el. Örülök, hogy a bevetett katonák sértetlenek maradtak a lövésváltásban

– fejtette ki az osztrák védelmi miniszter, Klaudia Tanner.

(via Magyar Nemzet)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport