18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Gyógyszereket adott a tinilánynak, hogy segítse az öngyilkosságban

2022.01.17. 12:27
Vádat emelt a Gödöllői Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki gyógyszert adott az öngyilkosságra készülő fiatalkorú csömöri lánynak – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a negyven év feletti férfi egy internetes alkalmazáson keresztül ismerkedett meg a tizennyolcadik éltévét még be nem töltött csömöri lánnyal. Beszélgetéseikben a lány elmondta a férfinek, hogy családi okok és a baráti kapcsolatok hiánya miatt öngyilkosságot szeretne elkövetni.

A férfi ahelyett, hogy eltérítette volna a lányt a szándékától, felajánlotta a segítségét, és több lehetőséget is felvetett. Egyrészt kézzel történő megfojtást, másrészt szívműködésre ható nyugtatók bevételét ajánlotta figyelmébe. A sértett a gyógyszereket választotta.

Két évvel később, 2019. november végén az elkövető és a sértett személyesen is találkozott Budapesten, majd a X. kerületi úgynevezett „terebesi erdőbe” mentek.

az elkövető több darab, vényköteles, erős altatót adott a sértettnek, aki bevette azokat. A férfi megvárta, amíg a gyógyszerek hatására a lány szédülni, majd remegni kezdett, és végül eszméletét is elveszítette. Ezután a sértettet magára hagyta.

A bevett gyógyszerek nem okozták a lány halálát, pár órán belül magához tért, és elbotorkált a közelben lévő egyik bevásárlóközponthoz. Ott felfigyeltek a rossz állapotára, és mentőt hívtak. Csak a szerencsén múlott, hogy eszméletlen állapotában a nyelve nem csúszott hátra, ami fulladását okozta volna. Ahogyan annak a közvetlen veszélye is fennállt, hogy a hideg, november végi éjszakán kihűl a teste.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.