18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megfojtotta kollégáját egy érdi férfi, Dunába dobta a holttestet

D  MI20220115005
2022.01.17. 12:12
Emberölés áldozata lett egy 33 éves érdi férfi, akinek eltűnését édesapja január 5-én jelentette be; a tettes beismerő vallomást tett – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese sajtótájékoztatón hétfőn.

A gyilkossággal gyanúsított, szintén 33 éves férfi az áldozat állítólagos szexuális közeledésével indokolta, hogy december 27-én egy bőrövvel, hirtelen felindulásból megfojtotta őt, majd holttestét a Dunába dobta 

– idézi Latorovszky Gábort az MTI. A rendőrség az áldozat eltűnésének bejelentése után kilenc nappal megtalálta a férfi holttestét a főváros XXII. kerületében, a Duna parton, az iszapba süllyedve.

Latorovszky Gábor hozzátette, hogy a nyomozást már január 11-én elindították, és a többi között telefonadatok és térfigyelő kamerák felvételei alapján feltérképezték az eltűnt személy mozgását és kapcsolatrendszerét, így az is kiderült, kivel találkozott utoljára. Majd három nap múlva megkezdődött annak a férfinak az elszámoltatása, illetve poligráfos vizsgálata, akivel utoljára találkozott az eltűnt személy.

A gyanúsított kihallgatásán beismerő vallomást tett, ellene emberölés gyanúja miatt indítottak eljárást

– mondta Latorovszky Gábor. Kérdésekre válaszolva közölte: a két férfi azonos munkahelyen dolgozott október óta. A nyomozás adatai szerint a bűncselekmény környékét egy közeli munkásszállón kínált szálláslehetőség miatt keresték fel.

(Borítókép:  Gyilkosság áldozatának holttestét viszik a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei és rendőrök a főváros XXII. kerületében 2022. január 15-én.  Fotó:  Mihádák Zoltán / MTI)