Sokan érdeklődtek a felsőoktatási kiállítás iránt

DBZOL20220113025
2022.01.17. 10:13
Több mint 44 ezren vettek részt az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításán, ahol a továbbtanulást tervezők ismerkedhetnek meg a magyar felsőoktatás nyújtotta lehetőségekkel.

Több mint 44 ezer érdeklődő látogató és 108 kiállító vett részt a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon – írja az MTI. A szakkiállítás célja az volt, hogy a felvételizni szándékozók többet megtudhassanak a hazai egyetemekről, szakokról, kurzusokról és a külföldi továbbtanulás lehetőségeiről – ezzel hozzásegítve őket a sikeres irányválasztáshoz. 

A kiállítók között egyébként főként magyarországi egyetemek, nyelviskolák, felnőttképzések és külföldi felsőoktatási intézmények vettek részt. Ezek próbálták interaktív módon bemutatni képzéseiket, szolgáltatásaikat. Akadt például, ahol a diákok számítógépen tekinthettek bele a felvételi jelentkezés folyamatába.

Brassói Sándor, az oktatási hivatal megbízott elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelentkezési határidő február 15., de a ponthatárok júliusi kihirdetéséig érdemes a felvételizőknek követniük a megújult felvi.hu oldalon elérhető határidőket. 

(Borítókép: Érdeklődők a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, a budapesti Hungexpón a megnyitó napján, 2022. január 13-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)