Forgalommal szemben haladt az M30-as autópályán egy ittas sofőr

2022.01.17. 09:34

Szabálytalanul, a forgalommal szemben közlekedő személyautót állítottak meg a rendőrök az M30-as autópályán Miskolc irányból Szikszó felé haladva – olvasható a rendőrség honlapján.

A sofőr, egy idős férfi, aki a miskolci bevásárlóközpontból akart hazajutni, de eltévedt, és Halmajig az autópályán közlekedett, majd megfordult, és a forgalommal szemben indult el visszafelé. A járőrök alkoholszondát is alkalmaztak a gépjármű vezetőjével szemben, ami pozitív eredményt mutatott, így a helyszínen elvették a férfi jogosítványát, majd előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A Miskolci Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a 76 éves helyi férfival szemben.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák

– figyelmeztet a rendőrség.