Emelkedik a szennyvízben a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja

D  VG20200522009
2022.01.17. 15:20

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben az „országos átlagot tekintve ismét enyhe emelkedést mutat”. A vizsgált városok közül emelkedő tendencia Debrecen, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Tatabánya és Zalaegerszeg esetében látható, míg Szombathelyen enyhe csökkenés tapasztalható – írták.

Hozzátették: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja tizenhárom mintavételi helyen a mérsékelt, kilenc településen az emelkedett kategóriába sorolható.

Mint ahogy arról beszámoltunk, az elmúlt három napban több mint 21 ezer ember kapta el a koronavírust Magyarországon, meghalt 270 beteg. Kórházban 2630 koronavírusos beteget ápolnak, a beoltottak száma pedig meghaladja a 6,3 milliót.

A hétvégi összesített adatok szerint 21 219 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt három napban, meghalt 270 koronavírusos beteg. Kórházban kevesebben vannak, mint egy héttel ezelőtt, közzétették továbbá a következő oltási akciónapokat a kormányzati tájékoztató oldalon

(Borítókép:  MOL nagykanizsai laborjában kutatómunka indult a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekből 2020. április 20-án. Fotó: Varga György / MTI)