Pár év alatt húsz ingatlant vásárolt a végrehajtói kar elnöke

41448607 138e3c3f0de4caf7131ae5fee9a8ba51 o
2022.01.17. 20:52
2016 és 2020 vége között legalább tizenkilenc ingatlan került a tulajdonába, köztük lakások és egy üdülő.

Sajtóinformációk szerint néhány év alatt legalább húsz ingatlant vásárolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

Schadl György 2016 és 2020 vége között tizenkilenc lakást, üzlethelyiséget, telket vagy pincét vett meg, ezek közül kilenc önkormányzati tulajdonból került hozzá – írja az rtl.hu földhivatali lapokra hivatkozva. Egy huszadik ingatlan szintén a nevén volt, amit még 2013-ban vásárolt. Letartóztatása után a tulajdonában lévő ingatlanok többségét zár alá vették.

Az ingatlanbirodalom körülbelül öt év alatt épülhetett fel nyolc erzsébetvárosi, egy belvárosi, egy XIII. kerületi, egy II. kerületi, egy érdi, egy ceglédi, két XII. kerületi, egy siófoki, egy gödöllői, egy szentendrei, valamint egy, a budai Várban található ingatlan megvásárlásával. A végrehajtók elnöke több lakást feleségével közösen szerzett meg.

A végrehajtóbotrány egyik legfrissebb fejleményéről itt írtunk. Schadl Györgyöt sokan keresték, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében. A telefonbeszélgetések leirata alapján ezeket a kéréseket készségesen teljesítette is: végrehajtóknak, végrehajtók hozzátartozóinak, illetve Völner Pál azóta lemondott államtitkárnak is intézett ilyen kérést.

(Borítókép: Róka László / MTI)