Ne számítsunk 480 forint alatti üzemanyagárra szerdától

DSC8794
2022.01.17. 08:03
Nőtt az olaj iránti kereslet: szerdától már azok a benzinkutak is 480 forintért adják az üzemanyag literjét, amelyek eddig néhány forinttal a hatósági ár alatt voltak.

Kilőtt a Brent típusú olaj hordónkénti ára az előző héten, a hét eleji 81 dollárhoz képest 86 dollár fölé emelkedett, ami 6 százalékos emelkedést jelent 7 nap alatt – közölte a Holtankoljak.hu egy Facebook-bejegyzésben.

Bár az olaj iránti kereslet kezd helyreállni a járványhelyzet okozta stop után, ennek ellenére most növekedést vár – ez emelni fogja az árakat a napokban.

legkésőbb szerdától már azok a kutak is 480 forintért fognak üzemanyagot eladni, amelyek most még néhány forinttal a hatósági árak alatt vannak. 

A jelenleg is érvényben lévő szabályozások szerint az üzemanyagok ára továbbra sem haladhatja meg a 480 forintot, ugyanis a kormány november elején maximálta az üzemanyagok árát Magyarországon , arra reagálva, hogy az előző hónapokban a világpiaci tényezők és a forint gyengülése miatt drasztikus áremelkedés ment végbe.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)