Hideg, de derült időnk lesz

BJASZ20210112006
2022.01.18. 06:35
Nem ússzuk meg az újabb hidegfrontot, napokon belül megint változik majd az idő.

Kedden többnyire derült, napos, csapadékmentes idő lesz, de az északkeleti megyékben néhány felhő beárnyékolhatja a napunkat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az északnyugati szél többfelé lesz erős, estére azonban mérséklődni fog. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére mínusz 7 és plusz 1 fok közé hűl le a levegő.

kedd
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az esti órákban sem kell borult időre számítani, túlnyomóan derült lesz az ég, foltokban párássá válik a levegő, köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet azonban képződhet. Csapadék nem valószínű. A szél továbbra is mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakul, de a keleti még havas, kevésbé szeles tájakon ennél hidegebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható. A Dunántúlon, a Duna–Tisza-közén az északnyugati szelet kísérő lökések délutánig azonban helyenként még elérhetik az óránként 60 kilométeres sebességet.

Nem sokáig marad azonban a szélcsendes, derült idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint még ezen a héten megérkezik az újabb hidegfront. Változásra csütörtökön számíthatunk, ez a hidegfront ismét hozhat majd csapadékot. Vegyes halmazállapotú csapadékra kell számítani, és Magyarország területére ismét hideg levegő áramlik.

(Borítókép:  Jászai Csaba  / MTI)