Még mindig nem tudni, van-e engedélye a fóti verekedős orvosnak

2022.01.19. 10:01

Nem tudni, hogy van-e egyáltalán praktizálási engedélye annak a fóti orvosnak, akire két páciense rátámadott, majd egyiküket kórházba kellett szállítani. 

Az ügy azóta tovább komplikálódott, ugyanis Lestár Ferencről kiderült, hogy több helyről is elküldték korábban. Egyik korábbi munkatársa azt mondta, hogy őt is fojtogatta egyszer.

Amikor együtt dolgoztunk a dunakeszi orvosi ügyeletben, nem voltam hajlandó neki lepecsételt receptet adni, amit annyira zokon vett, hogy székestől nekinyomott a radiátornak, és fojtogatott

mondta Elor Judit, aki később feljelentést tett, és az orvost emiatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A mostani esettel kapcsolatban a munkáltató nem indít eljárást Lestár Ferenccel szemben, viszont időközben kérdésessé vált, hogy a férfinek egyáltalán volt-e engedélye a praktizálásra. Az őt foglalkoztató orvosközvetítő cég, az orvosok működési engedélyét nyilvántartó Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) és a fóti városvezetés sem adott még választ erre a kérdésre.

A publikus orvosi működési nyilvántartásában szerepel ugyan egy Lestár Ferenc, de a bejegyzés szerint lejárt a működési engedélye 2009-ben. A NEAK Orvos Bejelentő Programjában, valamint a Magyar Orvosi Kamara adatbázisában is az szerepel, hogy a férfi beutalási és gyógyszerrendelési jogosultsággal rendelkezik.

Arról, hogy az orvos folytathatja-e a munkát a verekedős botrány után, eltérő információk érkeztek. Egy hete még azt közölték, hogy igen, viszont a múlt hétvégén már úgy értesült a Bors, hogy határozatlan időre felfüggesztették a férfit.

(Telex)