Több polgármester is arra kéri Márki-Zay Pétert, hogy ne kampányoljon náluk

DSC6242
2022.01.19. 11:29

A Csongrád-Csanád megyei 4-es választókörzet települései nyílt levélben fordultak Márki-Zay Péterhez. Azt kérték, hogy „az általa képviselt megosztó politikát” ne vigye be a településekre. 

A közös nyilatkozatot Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros polgármestere látta el aláírásával. A levélhez a körzet ellenzéki polgármesterei nem csatlakoztak.

A dokumentumban azt írták: városvezetői döntéseiket „párthovatartozás nélkül hozzák meg”, és Hódmezővásárhely „lassan 4 éve mindannyiuk számára intő példa”.

Fejlődés helyett vegetálás, béke helyett polgárháborús hangulat jellemzi az Ön által vezetett várost

– írták a levélben, amelyben azt is leszögezték, hogy emiatt nem vesznek részt Márki-Zay Péter azon kampányrendezvényein, amelyeket a településeken tart, valamint arra kérték, hogy „az általa képviselt megosztó politikát ne hurcolja be ezekre a településekre”. Ugyanakkor, ha Márki-Zay Pétert megválasztják a körzet országgyűlési képviselőjévé, akkor – a korábbi évekhez hasonlóan – együttműködésre törekednek vele.

Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra

– mondta Farkas János magyarcsanádi polgármester, aki a dokumentum kiadását kezdeményezte.

A kampány már erősen zajlik a Márki-Zay Péter és Lázár János nevével fémjelzett körzetben. Nemrég Makón jelent meg egy önkormányzati lap, amelynek a címlapján Lázár János szerepel, magában a lapban pedig összesen 54 fotó van a város fideszes polgármesteréről, Farkas Éva Erzsébetről.

(makohirado.hu)

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)