Ivó, Milán
EUR 383,85 Ft
USD 366,11 Ft
6 °C
26 °C

Körülbelül 130 millió forint értékű gázt és áramot lopott egy férfi

2022.01.19. 14:02

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki 130 millió forinttal károsította meg az áram- és gázszolgáltatót.

A pécsi férfi éveken keresztül trükközött a mérőórákkal, és mintegy 130 millió forint értékben lopott gázt és áramot, hogy ellássa a teniszklubját. A férfit különösen nagy mértékű lopás miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre, öt év próbaidőre és négymillió forint pénzbüntetésre ítélték. 

A mérőórák számadatainak megváltoztatásával összesen 67 millió forintnyi kárt okozott az áramszolgáltatónak. Ezenfelül három gázórát mérésre alkalmatlanná tett, amivel 63 millió forinttal károsította meg a gázszolgáltatót is. Az áramot egyébként 13, a gázt pedig kilenc éven keresztül lopta. 

(MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek