Súlyos tragédiáról számolt be közösségi oldalán az újpesti polgármester

2022.01.19. 15:42

Kedden késő délután történt tragédia Újpest egyik iskolájában megtartott születésnapi tortázás után, amikor egy hétéves kisfiú – feltételezhetően az ételallergia miatti heves reakció közben – életét vesztette.

A mentők másfél órán keresztül küzdöttek az életéért, de már nem tudtak segíteni rajta – számolt be a tragikus esetről Déri Tibor, a kerület momentumos polgármestere.

A kerületvezetőt Újpest rendőrkapitánya értesítette a történtekről. 

Apaként is letaglózott a hír. Osztozom a család gyászában, őszinte részvétemet fejezem ki!

– írta a polgármester közösségi oldalán.

Az Allergiaközpont leírása szerint bizonyos táplálékok képesek arra, hogy súlyos allergiás reakciókat váltsanak ki.

Gyakori allergénnek számít a földimogyoró, a diófélék, a hal és a tenger gyümölcsei, gyerekeknél pedig a tej- vagy tojásfehérje, illetve a szója.

Az ilyen reakciókat gyógyszerek is előidézhetik, mint például az antibiotikumok, a nem szteroid gyulladásgátlók, de latex- és kontrasztanyag-érzékenység is okozhat allergiás rohamot.

WEBBeteg szerint a tüntetek általában gyorsan kialakulnak és ugyanilyen gyorsan súlyosbodnak.

A leggyakrabban érintett területek a bőr és a nyálkahártya, a szív és a légzőrendszer, a gyomor és a bélrendszer, valamint a központi idegrendszer.

Tünetként jelentkezhet generalizált bőrpír, csalánkiütés, viszketés, ajak-, nyelv-, kötőhártya-duzzanat, szívritmuszavar, szívmegállás, alacsony vagy magas pulzusszám, ájulás, orrváladékozás, nehézlégzés vagy légszomj.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport