Erik, Alexandra
EUR 385,29 Ft
USD 366,28 Ft
9 °C
23 °C

Egyre kisebb a különbség a főváros és a vidék fertőzöttségi adataiban

2022.01.20. 06:20
Budapest helyett már a dunántúli megyékben terjed az omikron a leggyorsabban.

Már nem Budapesten jegyezték fel a legtöbb fertőzöttet népességarányosan az elmúlt napokban, így megállapítható, hogy a koronavírus ötödik hullámában egyre inkább zárul az olló a főváros és a vidék között fertőzöttség tekintetében – derül ki a Portfolio elemzéséből.

A portál azt írja, korábban egyértelműen a főváros számított kiemelkedő gócpontnak az omikron-variáns miatt berobbant ötödik hullámban, ráadásul hétvégén is itt regisztrálták népességarányosan a legtöbb fertőzöttet.

Az elmúlt hét napban azonban több megye adataiban is változás figyelhető meg, a Portfolio szerint Pest megyében például 100 ezer főre vetítve közel annyi fertőzöttet regisztrálnak, mint Budapesten, de más megyék esetében is növekedés látható.

Egy térkép alapján a lap azt írja, hogy a Dél-Afrikából eredő omikron-variáns a legnagyobb erővel a dunántúli megyékben van jelen a közép-magyarországi régió után, 

az esetszámok pedig Győr-Moson-Sopron megyében emelkednek a leggyorsabban.

A Portfolio cikke szerint a keddi adatközléskor még Pest, Zala, Komárom-Esztergom, szerdán pedig Pest megye előzte meg a fővárost a napi esetszámok tekintetében. Hozzáteszik, hogy ezen a héten még elképzelhető Budapest első helye, ám a közeljövőben egyes megyék tartósabb jelleggel akár meg is előzhetik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét