Őrizetben a férfi, aki ötven kilométeren keresztül menekült

2022.01.21. 11:32

Közúti ellenőrzést kezdeményeztek a rendőrök Soltvadkerten kedden, azonban a gyanúsított az autójával nem állt meg, hanem elhajtott a helyszínről. A férfi menekülése során több KRESZ-szabályt is megszegett, és a közúti közlekedésben szabályosan részt vevő gépjárművezetőket többször veszélyeztette – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében. 

A férfi 170-180 km/h körüli sebességgel hajtott az 54-es számú főútra. Itt megpróbálta leszorítani az útról az üldözésébe bekapcsolódó többi rendőrautót. A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva tudták megállítani a férfit.

Az intézkedő rendőrök felszólították, hogy szálljon ki, mire ő hátramenetben elindult, és a mögötte álló szolgálati autónak ütközött. A férfi még ezek után is ellenállt a rendőri intézkedésnek, csak testi kényszer alkalmazásával tudták megbilincselni.

Az őrizetben lévő, büntetett előéletű férfi beismerő vallomást tett, és azt is elismerte, hogy a vezetés közben alkoholt, míg azt megelőzően kábítószert is fogyasztott.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a Szegedi Járásbíróság pénteken dönt.