Hollik István: Márki-Zay Péter összevissza beszél az egészségügyről is

2022.01.21. 16:44
A Fidesz szerint Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt zagyva egészségügyi javaslatai egybeesnek a Gyurcsány-kormány politikájával, amely 2010 előtt csődbe vitte a magyar egészségügyet.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki videónyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt napok sajtóhírei alapján úgy tűnik, hogy a baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje nemcsak a rezsicsökkentéssel, a 13. havi nyugdíjjal vagy a benzinárcsökkentéssel kapcsolatban beszél összevissza, hanem az egészségüggyel kapcsolatban is.

Márki-Zay Péter legutóbb egy olyan képtelen javaslatot tett, hogy a magyar emberek szemműtéteit inkább végezzék Indiában – emlékeztetett Hollik István, aki úgy véli, egy ilyen zagyva javaslat még a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől is meglepő. A videóban a politikus kifejtette: Márki-Zay Péter javaslata sértő a magyar egészségügyben dolgozókra nézve, hiszen a magyar ápolónők és orvosok felkészültek, értenek a munkájukhoz, ezért nem kellene őket megsérteni azzal, hogy egy szemműtétet sem képesek elvégezni.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy értékelt, hogy Márki-Zay Péter furcsa javaslatainak ugyanakkor egy közös nevezőjük van: mindegyik egybeesik a Gyurcsány-kormány egészségügyi politikájával. Az a politika viszont csődbe vitte a magyar egészségügyet, hiszen hatszázmilliárd forintot vontak ki az ágazatból.

Ezért mi azt gondoljuk, hogy a magyarok nem kérnek a múlt politikájából, nem kérnek a múlt embereiből, hiszen Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra

– fogalmazott Hollik István.

Márki-Zay Péter okfejtése az indiai szemműtétekről: