Botond, Mózes
EUR 387,03 Ft
USD 372,12 Ft
14 °C
29 °C

Merkely Béla: Hetven nap az intenzív osztályon mindenki számára elrettentő erő

DSC3731
2022.01.21. 16:32

Egy ötvenéves férfi, aki elolvasott minden tévhitet megjelenítő social media és médiamegjelenést, családjával úgy döntött, nem veszik fel a koronavírus elleni védőoltást – ismertette a család történetét Merkely Béla a Magyarország kormánya Facebook-oldalon közzétett videóban. A Semmelweis Egyetem rektora hangsúlyozta: ez csak egy azok közül a drámai helyzetek közül, amelyek a kórházakban történtek.

Merkely Béla felidézte: az ötvenéves férfi elkapta a koronavírust, és kórházba került, három további családtagja is követte.

Hetven nap küzdelem után sikerült a lélegeztetőgépről és a műtüdőről leválasztani, és amikor először magánál volt a beteg, akkor az első dolga az volt, hogy SMS-eket küldött a barátainak, hogy feltétlenül oltsák be magukat, hiszen ez az egyetlen észszerű és fájdalomtalan módja annak, hogy az immunológiai védettséget a vírussal szemben megkapjuk

– magyarázta a Semmelweis Egyetem rektora, aki úgy gondolja, hogy egy hetvennapos intenzív osztályon való ellátás kétes kimenetellel jelentős és „elrettentő erő” mindenki számára.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla