A magyarok sem a kormányban, sem a médiában nem bíznak

DSC 2451
2022.01.22. 08:19 Módosítva: 2022.01.22. 08:19

A magyar emberek rendkívül bizalmatlanok, főleg, ha a kormányról vagy a médiáról van szó – derül ki az Ipsos közvélemény-kutatásából.

A 200 oldalas tanulmányban 29 országot vettek górcső alá, amelyből az látszik, hogy a magyarok alapvetően a bizalmatlanságukkal tűnnek ki.

Ami a kormányt illeti, 

A MEGKÉRDEZETT MAGYAROK CSUPÁN 17 SZÁZALÉKA MONDTA, HOGY MEGBÍZIK A MAGYAR KORMÁNYBAN, 58 SZÁZALÉKTÓL VISZONT EZ TÁVOL ÁLL.

Az Egyesült Államokban az emberek 18 százaléka bízik a saját kormányában, 60 százalék szerint viszont ott sem lehet megbízni az ország vezetésében, Oroszországban pedig 17 százalék hisz az állami vezetésnek, míg 54 százalék bizalmatlan a kormánnyal szemben.

A média még a kormánynál is rosszabb értékeket kapott Magyarországon, 

a felmérésben részt vevőknek csak a 10 százaléka gondolja úgy, hogy meg lehet bízni a hazai médiában, míg 52 százalék bizalmatlan vele szemben.

Magyarországnál csak egy helyen, az Egyesült Királyságban rosszabb a helyzet, ott még kevesebben hiszik azt, hogy meg lehet bízni a médiában, míg ugyanúgy 52 gondolja azt, hogy nem lehet megbízni benne.

A magyarok azonban nem a média, hanem a médiavállalatok  iránt érzik a legnagyobb bizalmatlanságot, a megkérdezettek mindössze 9 százaléka vélekedik úgy, hogy meg lehet bízni ezekben a vállalatokban. Ezzel egyébként Magyarország a lista végén található a kutatásban szereplő 29 ország közül.

A többi kategóriában a magyarok

  • 23 százaléka bízik gyógyszergyártó cégekben, 38 százaléka nem,
  • 10 százaléka bízik a közösségi média cégekben, 52 százaléka nem,
  • 32 százaléka bízik a techcégekben, 19 százaléka nem,
  • 14 százaléka bízik a olaj- és üzemanyagvállalatokban, 37 százaléka nem,
  • 27 százaléka bízik az autógyártókban, 22 százaléka viszont nem.

(hvg.hu)

(Borítókép: Bődey János / Index)  • Hírek
  • Hitelkártya