Több autó balesetezett az M0-son, több kilométeres a torlódás

2022.01.22. 06:59

Négy jármű ütközött össze az M0-s autóúton az M1-es autópálya felé, a Diósdi csomópontnál. A 10-es km-nél csak egy sáv járható, emiatt araszolva halad a forgalom, több kilométeres a torlódás.

A Dunántúl északi felén és Pest megyében is intenzív havazás kezdődött. Az eddig leesett hó mennyisége 4-5 cm. Az M1-es autópálya burkolata többnyire sónedves, vagy latyakos, az M0-s szigetszentmiklósi szakasza viszont havas, hókásás. Ugyanez vonatkozik az M7-es autópálya Pest megyei szakaszára.

Az úthálózat a csapadékkal érintett területeken hasonló állapotban van, a fő- és mellékutak az intenzív havazás nyomán havasak, hókásásak, a nagyobb forgalmú helyeken sónedvesek. A hegyi szakaszokon, a Bakonyban, a Pilisben télies körülmények uralkodnak, a kirándulni készülők csak téli gumival felszerelt autóval induljanak el!

A havazás miatt gyorsan romló közlekedési körülmények miatt kérik az autósokat, hogy vezessenek óvatosabban és számoljanak vele, hogy hosszabb lesz a menetidő.

A Dunántúl déli megyéiben és a Dunától keletre egyelőre nincs probléma. A 21-es főúton, a Salgótarján felé vezető oldalon, a 22-es km után, a Szurdokpüspöki elágazásnál egy félreállt autóra kell figyelni. 

Nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik a 82-esen

A télies útviszonyok miatt nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik a Bakonyban a 82-es főúton Veszprém és Veszprémvarsány között – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel szombaton. Máté Alexandra elmondta: a korlátozás nem vonatkozik a menetrend szerinti autóbuszokra.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is 12 órás váltott műszakokban, minden rendelkezésére álló emberi és gépi erőforrásával a hóeltakarítási munkákon fog dolgozni, írták közleményükben.

Ugyanakkor a szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a 0-24 órás munkavégzésük mellett is, amíg az erősebb széllökések nem csillapodnak, több útszakaszon időszakosan télies útviszonyok mellett közlekedhetnek majd az autósok, mivel

a burkolatról letakarított havat a viharos szél percek alatt visszahordhatja az úttestre.

via utinform

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport