Nagy a kétségbeesés a BKV-nál, a 3-as metró felújítása is csúszhat az éjjeli ütközés miatt

D  MI20220122014
2022.01.22. 16:04
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint hatalmas károkat okozott az éjjeli metróbaleset, és miután járművezetői hibára gyanakodnak, még az is előfordulhat, hogy a biztosító nem fizet. A történtek miatt ráadásul a 3-as metró rekonstrukciója is csúszhat.

Mint arról korábban beszámoltunk, két metrószerelvény ütközött össze péntek éjjel a 3-as metró vonalán. A baleset a Kőbánya–Kispest „kihúzó” szakaszán, vagyis utasforgalomtól elzárt területén történt, így szerencsére senki sem sérült meg.

Az ütközés részleteiről a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) számolt be Facebook-oldalán. Mint írták, a két vonat egyszerre indult el a kihúzóvágányokról, miközben csak az egyiknek lett volna szabad, így járművezetői hibára gyanakodnak, a kár hatalmas.

A kihúzó így bizonytalan ideig nem használható, a helyreállítás sem fog menni gyorsan. Kérdéses, hogy a hétfő hajnali üzemet hogyan tudják elindítani (hétvégén vágányzár van). Nem is elsősorban az a probléma, hogy a vonalon nem tudnak járni a vonatok. (...) A 3-as metró rekonstrukciója is csúszni fog, hiszen a kivitelező sem tud dolgozni, anyagot szállítani, és a most hétvégi munkavégzés biztosan ellehetetlenül

– közölte a VEKE, és kitért arra is, hogy a BKV teljes vezetése bent volt egész éjszaka, „a hírek szerint nagy a kétségbeesés”.

A BKK ezt a költséget biztosan nem fizeti ki, sőt a pótlás pluszköltségeit sem, a kasszából meg már így is 13 milliárd forint hiányzik, és a biztosító is ki tudja, mikor fizet, ha éppen fizet egy saját hibás baleset miatt

– tették hozzá.

Jelenleg a helyszínen a rendőrség és a KBSZ vizsgálódik.

(Borítókép: Ütközésben megsérült metrószerelvények a 3-as vonal Kőbánya-Kispest kihúzószakaszán 2022. január 22-én. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport