Olyan komoly környezeti változásokat okozna a Club Aliga beépítése, hogy vizsgálat szükséges

Szálloda látványterv külső 03 01
2022.01.22. 09:13

A Club Aliga beépítése ellen sokan tiltakoztak, ezért a Somogy Megyei Kormányhivatal határozatában megerősítette, hogy ki kell vizsgálni a beruházás környezeti hatásait.

Bár a határozat szerint nem volt környezetvédelmi engedélyezést kizáró ok a tervezett fejlesztéssel kapcsolatban,

a tervezett tevékenység megvalósításából jelentős környezeti hatások várhatók, ezért környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása szükséges.

A környezeti hatásvizsgálati eljárásnak ki kell terjednie többek között az élővilágra, a biológiai sokféleségre, a védett természeti területekre és értékekre, a Natura 2000 területekre, az épített környezetre és a kulturális örökség elemeire is. A Somogy Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi osztálya az ügyben online közmeghallgatást tart január 24-én.

A kormányhivatal elérhetővé tette a Club Aligán tervezett Aligaliget fejlesztési terveit, amelyek tartalmazzák többek között egy egész évben nyitva tartó, 122 szobás szálloda és 40 egységből álló kisházsor építését is.

A kormány egy határozattal nemzetgazdaságilag kiemeltté nyilvánította a területet, amivel megtöbbszöröződött a területe, míg a tervezett fejlesztések eddig 9,7 milliárd forint támogatást nyertek el.

(hirbalaton.hu)

(Borítókép: Somogy Megyei Kormányhivatal)