Csárdi Antal: a Fidesz mindig is fekete bárányként tekintett Budapestre

2022.01.22. 11:23 Módosítva: 2022.01.22. 13:27
A főváros jelenlegi problémáiról és jövőbeli megoldásairól beszéltek az LMP politikusai a párt budapesti kongresszusán. Az agglomerációs problémákon túl a Tarlós-féle városvezetés is szóba került.

A 2019-es önkormányzati választás fontos fordulópont volt a főváros életében, de a mostani választásokkal valós lehetőséget kapunk arra, hogy Budapest egy fenntartható város legyen – jelentette ki az LMP Budapest kongresszusán Csárdi Antal. Az LMP országgyűlési képviselője hozzátette:

a Fidesz mindig is fekete bárányként tekintett Budapestre – és ez nem volt másképp Tarlós idején sem – de az elmúlt időszakban minden eddiginél több forrást vontak el a fővárostól, teljesen ellehetetlenítve ezzel a fejlődést.

Hohn Krisztina, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint a megoldás a budapesti és az agglomerációs közlekedés összehangolásában rejlik.

Jelenleg a közösségi közlekedés egyáltalán nem vonzó alternatíva, a menetrendek ugyanis nincsenek összehangolva, a szerelvények pedig nem elég biztonságosak

– jelentette ki Hohn Krisztina, hozzátéve, hogy ezen szeretnének a jövőben változtatni.

Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke összegzésképp elmondta, hogy a fenti célok eléréséhez elengedhetetlen a kormányváltás.

Mi mindent meg fogunk tenni

– hangsúlyozta Ferenczi István.

Bakos Bernadett, az LMP budapesti elnökségének tagja a kongresszuson emellett bejelentette, hogy az Élhető Budapest programhoz kapcsolódóan elindítanak egy kérdőívet a forgalomcsillapításra vonatkozóan.