Lefülelte a rablót Mimi, a nyomkövető kutya

2022.01.22. 15:58

Egy szolgálati nyomkövető kutya vezette el a rendőröket egy nyírbátori rablás gyanúsítottjához – közölte a rendőrség. A húszéves támadót rablás bűntett elkövetésével gyanúsítják. 

Nyírbátorban csütörtök este az utcán szólított meg egy nőt egy ismeretlen férfi, aki a pontos időről érdeklődött. A nő válaszolt, majd folytatta útját, nem sejtve, hogy a férfi továbbra is követi őt. A Madách utcában aztán váratlanul ismét elé lépett, de ekkor már pénzt követelt.

Az elkövető úgy tett, mintha kés lenne nála, és azzal fenyegette meg áldozatát, hogy megszúrja. Erőfölényét kihasználva megragadta a nő kabátját és sálját, a földre rántotta, letépte a hátán lévő hátizsákot, és elrohant a helyszínről.

A nyírbátori rendőrök a bejelentés után azonnal megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövető azonosítása és mielőbbi elfogása érdekében. A nyomozók segítségül hívták Zsadányi Mihály rendőr főtörzszászlós kutyavezetőt és Mimi névre hallgató szolgálati nyomkövető kutyáját.

Mimi négy kilométeren át vezette kollégáit, egészen a gyanúsított házáig, ahol őt és az addig követett lábbelinyomhoz tartozó cipőt is megtalálták.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság a húszéves nyírbátori lakost rablás bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt kihallgatták. Őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását.