Teraszba betonozott fegyvereket foglalt le a rendőrség egy budai házban

2022.01.22. 21:39

Több fegyvertípusra, köztük géppisztolyokra, kézifegyverekre, hangtompítókra, valamint maszkokra és golyóálló mellényekre bukkant a rendőrség egy budai ház teraszán. A rendelkezésre álló információk szerint akkor leltek rá a fegyverekre, amikor feltörték a terasz betonját.

A rendőrség lőszerrel való visszaélés miatt nyomozni kezdett, de továbbiakat a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek. A HVG forrásai szerint a mostani akciónak a Turek becenévre hallgató D. Alex, egykori nevén Haris Sándor ügyében zajlott eljáráshoz lehet köze, ugyanis a fegyvereket egy olyan férfi házában foglalták le, aki kapcsolatban állhat Turekkel.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a rendőrség újra nyomozást folytat az 1999-es Döcher-gyilkosság ügyében. Turek nevét rendőri körökben pedig már korábban is lehetséges felbujtóként emlegették, noha gyanúsítást sosem közöltek vele.

Döchert és Bulgár Misiként ismert alvilági társát 1999. február 2-án gyilkolták meg egy XV. kerületi presszóban.  A leszámolás után a Turek becenevű H. Sándor Szlovákiába tette át a székhelyét, és az 1999-es  dunaszerdahelyi mészárlással is meggyanúsították a helyi hatóságok.