Ivó, Milán
EUR 383,62 Ft
USD 365,53 Ft
6 °C
26 °C

A metróbaleset miatt pótlóbusz jár a Köki és a Határ út között hétfőtől

2022.01.23. 17:32 Módosítva: 2022.01.23. 19:02

A Kőbánya–Kispestnél történt metróbaleset helyreállítási munkálatai miatt hétfőtől hétköznaponként pótlóbusz jár az M3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya–Kispest között – tájékoztatta szerkesztőségünket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomások között közlekednek.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, péntek éjszaka az M3-as vonal Kőbánya–Kispest kihúzó szakaszán baleset történt, amelyben senki sem sérült meg. A közlekedési vállalat jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit. A baleset műszaki következményei miatt hétfőtől változik a közlekedési rend a vonalon: a helyreállítási munkák befejezéséig Kőbánya–Kispest állomást hétköznap is csak metrópótló autóbusszal lehet megközelíteni.

Az M3-as metróvonalon az alábbiak szerint lehet utazni január 24-től a helyreállítási munkák befejezéséig hétköznapokon:

  • Újpest-központ és a Lehel tér között metróval,
  • a Lehel tér és a Nagyvárad tér között az M3-as metrópótló autóbusszal,
  • a Nagyvárad tér és Határ út állomások között metróval,
  • a Határ út és Kőbánya–Kispest állomások között pedig az M3-as metrópótló autóbusszal.

A BKK és a BKV Zrt. Kőbánya–Kispest térségében metróval utazók türelmét és megértését kéri. Felhívták a figyelmet, hogy az utazás megtervezéséhez továbbra is érdemes az új funkciókkal bővült BKK Futár alkalmazást használni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a metróbaleset ügyében ismeretlen tettes ellen nyomozás indult vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport