Ügyészség: Schadl György március 8-áig rács mögött marad

2022.01.24. 12:11

Március 8-áig bezárólag biztosan letartóztatásban marad Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Schadl György státusza azután vált kérdésessé, hogy a Népszava több forrásból is úgy értesült: a férfi szabadlábon lehet a fővárosban. Ezután megkérdezték az ügyészséget arról, hogy pontosan mi a helyzet, de arra csak azt a választ kapták, hogy a férfi „bírói engedélyes kényszerintézkedés hatálya alatt áll” (ez pedig nem feltétlenül letartóztatást jelent).

Az ügyészség hétfő délelőtt adott ki egy új közleményt. Ebben azt írták, hogy Schadl György jelenleg is letartóztatás alatt áll, mivel a bíróság indítványuknak megfelelően 2022. március 8-áig bezárólag meghosszabbította a letartóztatását.

Hozzátették: a vesztegetési ügyben és más bűncselekmények miatt is folyamatosan zajlik a nyomozás. Az eljárási cselekményeket soron kívül végzik, és valamennyi felmerült bűncselekmény gyanúja esetén megteszik a szükséges intézkedéseket – írta az ügyészség. 

A nyomozásról egyébként hétfőn újabb részletek derültek ki. E szerint van olyan végrehajtó, aki már beismerte a bűnösségét, a többség azonban egyelőre tagad.

(via ugyeszseg.hu)