Több halott macska egy erzsébetvárosi költözés után

2022.01.25. 17:30

Költözése után nem csak lakását, de a házi kedvenceit is hátrahagyta egy nő, a hét állat közül öt éhen halt, a rendőrség állatkínzás gyanújával indított vizsgálatot – olvasható a rendőrség portálján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a 64 éves K. Ágnessel szemben, aki 2021. december 21-én a költözését követően erzsébetvárosi lakásában hagyta hét macskáját, amelyek közül öt elpusztult, a két életben maradt állatot pedig legyengült állapotban találták meg. 

A VII. kerületi önkormányzat 2022. január 20-án értesítette a rendőrséget arról az egyik kerületi ingatlanban több macska tetemét találták meg. A rendőrség helyszíni szemlét tartott, majd gondoskodott a két életben maradt állat elhelyezéséről. 

K. Ágnest a nyomozók 2022. január 21-én gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás bűntett gyanúja miatt, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, és az esettel kapcsolatban sajnálatát fejezte ki. A nő a vallomásában azzal védekezett, hogy nem volt kire bíznia az állatokat, befogásukra pedig nem volt mód, mivel elvadultak.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága szakértők bevonásával vizsgálja az eset további körülményeit. 

(via Police.hu)