Elgázolt egy gyermeket egy szekszárdi autós, majd ott hagyta

2022.01.25. 19:14

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, aki elgázolt egy gyermeket, majd cserben is hagyta.

Az eset még tavaly nyáron történt, a nyomozásról azonban most írt honlapján a rendőrség. A férfi – akit segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanújával keresnek – 2021. június 1-jén, reggel 8 óra körül az általa vezetett ismeretlen rendszámú, feltehetően Ford Fiesta típusú személygépkocsival közlekedett Szekszárdon, a Rákóczi utcában.

Az autós ekkor hajtott át a piroson, és ütötte el a neki jobbról – a zöld gyalogosjelzésen – áthaladó gyermeket, aki egy kerékpárt is tolt magával. A kiskorú könnyebb sérüléseket szenvedett. Ezután az autós – a rendőrség szerint – „néhány szót beszélt” a gyermekkel, majd elhagyta a helyszínt (akárcsak a gyermek). 

A Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a balesettel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen bármelyik rendőri szervnél, hívja a 06-74-501-106-os számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett is – az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

(via police.hu)