A havazást nem lehet majd látni a sűrű ködtől

D  VG20220121005
2022.01.26. 19:34
A keleti megyékben az ónos szitálás sem kizárt, másutt nem kell csapadékra számítani, míg az északnyugati szél a Dunántúl északi felén és a középső országrészben időnként megélénkül.

Szerda estére már elköszön az évszakhoz képest melegebb, napsütéses, barátságos idő, visszatér a hideg téli időjárás Magyarországra – tudható meg az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Éjszaka általában közepesen és erősen felhős lesz az ég. Elsősorban északkeleten, helyenként délnyugaton zúzmarás köd képződhet. A keleti megyékben néhol előfordulhat kisebb havazás, a ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél a Dunántúl északi felén és a középső országrészben időnként megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –4 és +1 fok között alakul, de a havas, szélcsendes, ködös tájakon ennél hidegebb is lehet. 

Szerda esti időjárás-előrejelzés
Szerda esti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Csütörtök délelőtt alapvetően sok lesz felettünk a felhő, de az ország nagy részén néhány órás szűrt napsütésre számíthatunk. Ezzel szemben a Tiszántúlon tartósan borult maradhat az ég. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, estétől egy csapadékzóna érkezik, amelyből vegyes halmazállapotú csapadék elsősorban az északi országrészben lehet. A déli, délnyugati szél napközben a Duna–Tisza közén, míg estétől az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon erősödik meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, északkeleten a borult idő miatt fagypont körül maradhat a csúcshőmérséklet. 

Holnap elsősorban Borsodban fordulhatnak elő tartós, sűrű ködös területek. 

A ködös, rétegfelhős északkeleti országrészben időszakos hószállingózásra, gyenge havazásra lehet számítani, de átmeneti ónos szitálás, gyenge ónos eső sem kizárt. 

Csütörtök délelőtti időjárás-előrejelzés
Csütörtök délelőtti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

A csütörtök késő este érkező hidegfront hatására az Észak-Dunántúl magasabban fekvő területein már viharossá fokozódhat a szél. 

(via Országos Meteorológiai Szolgálat)

(Borítókép:  Varga György / MTI)