Hétköznap is járnak a CAF-villamosok a 14-es és a 42-es vonalán februártól

2022.01.27. 21:55

Februártól hétköznap is jár majd egy-egy CAF-villamos az újpesti 14-es és a kispesti 42-es járat vonalán – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A 14-es villamos vonalán 2021 szeptembere óta járnak az alacsony padlós CAF-villamosok hétvégén és ünnepnapokon is.

Február 1-jétől tesztjelleggel ugyanezen vonalon már hétköznap is közlekedik, a sikeres energetikai vizsgálatok után pedig további egy villamossal bővülhet a szolgáltatás a jelenlegi infrastruktúra és járműállomány mellett.

A 42-es villamos vonalán szintén február 1-jén áll forgalomba a jármű. Ennek köszönhetően az utasok az indulások több mint harmadánál használhatnak alacsony padlós, klimatizált járműveket kora reggeltől késő estig.

Budapesten eddig 17 hosszú és 56 rövid CAF-szerelvény állt forgalomba. Az alacsony padlós, klímával és kamerával felszerelt, energiahatékony járművek kezdetben az 1-es, a 3-as, a 17-es és a 19-es, tavaly ősz óta pedig hétvégente a 14-es, a 42-es és a 69-es vonalon is járnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla