Erik, Alexandra
EUR 383,76 Ft
USD 366,53 Ft
9 °C
23 °C

Budapesten fogták el a német drogcsempészt a Terrorelhárítási Központ segítségével

2022.01.27. 12:04 Módosítva: 2022.01.27. 12:04

Budapesten fogták el azt a német férfit, akit a német hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy tagja volt annak a bűnszervezetnek, amely tonnaszámra hozott kokaint Dél-Amerikából Németországba.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön számolt be róla, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységével együtt január 26-án, szerdán fogta el N. A. H. német állampolgárt a Múzeum körúton egy lakóépületben.

A férfi nevét összefüggésbe hozták Európa egyik legnagyobb drogfogásával is, amikor a német rendőrség 2021. február 12-én 16 tonna kokaint foglalt le a hamburgi kikötőben, N. A. H. azonban megszökött a hatóságok elől.

A kokaint konténereket szállító hajókon csempészték be Németország területére.

A német rendőrök   azután keresték  meg a Nemzeti Nyomozó Irodát  és szakegységét,  az Életvédelmi és Célkörözési Főosztályt  ENFAST-hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keresztül, hogy megtudták, a férfi Magyarországon bujkálhat.

A férfit különösen veszélyes és fegyveres személyként tartják számon a német rendőrök, ezért a nyomozók a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték az elfogásához. A férfi kiadatásáról később döntenek a magyar hatóságok.

(Police.hu)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek