Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Puszilkodó rablót fogtak Kelenföldön

2022.01.27. 08:39 Módosítva: 2022.01.27. 08:41

Úgy raboltak ki valakit a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában, hogy az elkövető, gondolván a térfigyelő kamerákra, azt színlelte, hogy jóban van a sértettel és egy puszit is lenyomott neki.

Az ügyészségi közlemény szerint a vádlott – egy 34 éves férfi – 2021. szeptember 16-án nappal a XI. kerület, Kelenföldi pályaudvar aluljárójában, ismerősi viszonyt színlelve, leszólította a sértettet és pénzt kért tőle. A sértett aprópénzt vett elő a zsebéből, amit a vádlott eltett, azonban fenyegető hangon és testtartással még több pénzt követelt. 

Ekkor a sértett egy ezerforintos bankjegyet vett ki a pénztárcájából és azt átadta a vádlottnak azzal, hogy nincs nála több pénz. A vádlott azonban továbbra is fenyegetően közölte vele, hogy ne hazudjon, ennek hatására a sértett végül még további tízezer forintot adott át a vádlottnak.

Az elkövető a sértettet magához húzta, mintha puszit adna neki, miközben megfenyegette, hogy ne merjen szólni a történtekről a rendőröknek.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a többszörösen büntetett férfit rablás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban, áll az ügyészségi közleményben.

Az állami szerv egy videót is közzétett a történtekről, bár a puszi nem látszik a felvételeken.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek