Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

A nagy kamionos bűntett: ötvenmillió forint értékben loptak rezet

2022.01.28. 10:10
Eljárás indult négy férfi ellen, akik 2011-ben egy jól megtervezett rablással 52 millió forint értékű lopást hajtottak végre.

Vádat emeltek négy férfi ellen, akik a hatóság szerint 2011-ben 23,5 tonna rézhulladékot loptak el, amely a vontatóval és a pótkocsival együtt akkor 52 millió forintot ért.

A bűncselekményben főszerepet játszott az az 57 éves kamionsofőr-férfi, aki annak idején úgy döntött, hogy minden áron megszerzi a rézhulladékkal megpakolt kamiont, ami már hosszabb ideje a munkahelye telepén állt. 

A rablás végrehajtásával megbízta egy másik kamionsofőr ismerősét; elmondta neki, hol található a telephely, azon belül a kamion és a jármű kulcsa, valamint azt is, hogy mikor van szolgálatban a biztonsági őr. A megbízott még bevonta két ismerősét a rablásba, az elkövető egy tanyán szerzett helyet a rézhulladék tárolására. 

A tökéletesen megszervezett bűntett: 

  1. A három maszkos elkövető férfi 2011. április 27-én éjjel hatolt be a XIV. kerületi telephelyre, ahol átmásztak a kerítésen, ártalmatlanították az őrkutyákat, majd berúgták a portásfülke ajtaját és a kapunyitóval beengedték harmadik társukat.
  2. Ezután földre teperték az idős biztonsági őrt, székhez kötötték, és miután egy rézcsővel megfenyegették, elszedték tőle a kamion kulcsát. 
  3. Azonban a jármű nem indult: egy másik vontatóból kiszereltek egy akkumulátort és betették a rézzel megpakolt kamion régi akkumulátora helyére. Ezután a vontatóval és rakományával – mintegy 23,5 tonna rézhulladékkal – elhagyták a telepet. A biztonsági őr könnyebb sérüléseket szerzett. 
  4. Néhány nappal később a szállítmányt egy MÉH-telepre vitték, ahol egy még ismeretlen személy a rézhulladékért 20 millió forintot fizetett nekik. A réz elkövetéskori értéke 40 millió, a vontatóé és a pótkocsié pedig 12 millió forint volt.

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat három férfi ellen. A vádhatóság fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványozott. 

(via MTI) 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek