Fővárosi hajsza: egy rendőrt elsodortak, egy asszonyt elütöttek, két rendőrautót összezúztak

2022.01.28. 16:01
Nekihajtott egy rendőrautónak és elsodorta a mellette álló rendőrt, majd egy újabb rendőrségi autóval ütközött egy jogosítvány nélküli 16 éves fiatal Budapesten.

A baleset péntek hajnalban történt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya délután tájékoztatta az MTI-t. A rendőrségi közleményben olvasható, hogy a rendőrök péntek éjjel 1 óra 40 perc körül a XV. kerületi Páskom parknál akartak megállítani egy gépkocsit, amely a forgalommal szemben haladt az egyirányú úton.

A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nekihajtott egy szolgálati gépkocsinak, és elsodorta a mellette álló rendőrt, aki könnyű sérülést szenvedett. Több rendőri egység kezdte követni a járművet, amely a jelzéseket figyelmen kívül hagyva tovább száguldozott.

A menekülő autós még egy rendőrautónak nekiütközött, majd onnan is továbbhajtott. A rendőröknek három óra körül végül a XVII. kerületben sikerült megállítaniuk a járművet. A gépkocsiban hárman utaztak, az eddigi adatok szerint a volánnál egy 16 éves fiatal ült, akinek nem volt jogosítványa.

Az akcióban az egyik, megkülönböztető jelzéssel haladó szolgálati gépkocsi elütött egy elé lépő asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba – írták, hozzátéve, hogy a baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja.

Az üldözésről a BPiautósok.hu oldalán egy videót is közzétettek, ezt ide kattintva tudja megnézni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!