Allergia elleni életmentő injekciókat kapnak a második kerületi óvodák és iskolák

GettyImages-1270461506
2022.01.29. 15:32
Allergiás reakciók elleni életmentő injekciót kapnak a második kerület óvodái és iskolái. A használatukhoz biztosítják a szükséges oktatást, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban tudják kezelni az esetlegesen fellépő súlyos allergiás reakciókat.

Egy közelmúltban történt tragédia figyelmeztet minket arra, hogy a rovarcsípések, ételek vagy egyéb allergének által kiváltott súlyos reakciók, bármilyen ritkák is, sajnos előfordulhatnak, és minél több intézményben férnek hozzá az életmentő injekcióhoz, annál jobb eséllyel előzhetjük meg a tragédiákat, hiszen előfordulhat, hogy valaki még nem tud az allergiájáról, vagy csak otthon hagyta az injekcióját

írta Őrsi Gergely, a második kerület polgármestere a Facebook-oldalán. A polgármester hozzátette, hogy a gyógyszereket hamarosan beszerzik, és biztosítják az intézményeknek a használathoz szükséges oktatást. Valamint bízik abban, hogy a használatukra nem lesz szükség. 

Mint ismeretes, egy hétéves újpesti kisfiú életét vesztette, miután súlyos, mogyoróérzékenység okozta allergiás reakció lépett fel nála egy iskolai születésnapi tortázást követően. Egy gyermekgyógyász szerint a hasonló tragédiák megelőzését szolgálhatná az, ha minden közintézményben lenne ilyen injekció, valamint ha az emberek jobban felismernék a súlyos allergia jeleit. Mint megírtuk, néhány napja közölték: valamennyi gyulai oktatási intézményben is lesz a súlyos allergiás reakciók gyors kezelésére szolgáló injekció. 

(Borítókép: John Moore / Getty Images)