Meglepődtek a rablók, hogy kick-boxossal húztak ujjat a debreceni ékszerboltban

DSCN5803
2022.01.29. 07:22

Két szerb férfi csütörtökön megpróbált kirabolni egy debreceni ékszerboltot. A rablás közben dulakodásba keveredtek az üzletvezetővel, majd egy autóval elmenekültek. A rendőrök üldözőbe vették őket, és azután sikerült elfogni a rablókat, hogy a kocsijuk parkoló autóknak csapódott.

A megtámadott ékszerboltos később elmondta, hogy visszatérő vásárlónak hitte az üzletbe betérő külföldi férfit, mivel a támadás előtti napon már járt nála. Tört magyarsággal kérte, mutasson neki nyakláncokat, ezzel akarta kicsalni a pult mögül. Nem sokkal később egy másik orvosi maszkos alak érkezett, és szó nélkül nyúlt a kabátzsebéhez.

Ahogy belépett az üzletbe, bemutatta egyből a fegyvert, de azonnal kapta is ki, és rám fogta

– emlékezett vissza a kereskedő.

Az üzletvezető arra kérte a támadókat, hogy pakolják össze, amit akarnak, és távozzanak. Azonban a rablók ekkor ütlegelni kezdték. Miután minden igyekezetük ellenére sem tudták leteríteni, rájöttek, hogy gyakorlott verekedővel van dolguk. A kereskedő korábban csakugyan kick-boxolt.

A jelenetnek időközben egyre több tanúja lett a kirakaton keresztül, és az elhúzódó dulakodás annyira megrémiszthette a támadókat, hogy még a 60 millió forintnyi értéket is hátrahagyva menekültek el a helyszínről – idézte fel a történteket az RTL Klub híradója.

A szemtanúknak sikerült lefotózni, ahogy az elkövetők elhagyják az üzletet, és még az autójuk rendszáma is látható a képeken. A helyszínre érkező rendőrök így pontosan tudták, melyik sárga autó után kell indulniuk. Az esetet ebben a cikkünkben ismertettük.

(Borítókép: police.hu)