Lázár Jánost is vitára hívta Márki-Zay Péter

PAP 5732
2022.01.29. 18:25
Április 3-án nemcsak Orbán Viktort hívom ki miniszterelnök-jelöltként, de Csongrád 4-es számú választókerületében újra megmérkőzöm Lázár Jánossal is – közölte Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a közösségi oldalán.

Facebook-bejegyzésében azt írja, a jelenlegi miniszterelnök egyelőre fél a vitától, noha meglátása szerint épp a vita a demokrácia alapja. „Lássuk, Lázár János hajlandó-e kiállni velem” – teszi hozzá az ellenzéki kormányfőjelölt.

Aki közfeladatra jelentkezik, attól alapvető tisztelet a választók felé. Arra kérem Lázár Jánost, hogy adja meg ezt a tiszteletet a választópolgároknak. Bízom benne, hogy bátrabb lesz, mint a főnöke, és nem fog hazugságok mögé bújva megfutamodni

– olvasható a bejegyzésben. Lázár János egyelőre nem reagált.

Mint megírtuk, Márki-Zay Péter január 17-én vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt akkor a Facebook-oldalán azt írta: az emberek, legyenek kormánypárti szavazók vagy ellenzékiek, megérdemlik, hogy meghallgathassák azt, aki a következő négy évben Magyarország miniszterelnöke kíván lenni. A felhívásra nem a kormányfő, hanem a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István válaszolt a Facebook-oldalán. 

Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni

– zárta rövidre Hollik István.

Miniszterelnök-jelölti vitát 2006 óta nem rendeztek Magyarországon, akkor Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc csapott össze. A témában egy elemzőt is megkérdeztünk arról, megérné-e a regnáló miniszterelnöknek hosszú évek után újra kiállnia vitázni, erről itt olvashat.

(Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó: Papajcsik Péter / Index)