Csaknem száz körzetben kész indulni a Kutyapárt

LRM EXPORT 20180408 182822
2022.01.30. 10:37
Kovács Gergely szerint Márki-Zay Péter nem tett sokat azért az elmúlt három hónapban, hogy megszólítsa az ellenzéki szavazókat.

Október végén 85 egyéni indulója volt a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak, de mára már 94 körzetben van meg a jelöltjük – mondta a szervezet társelnöke a  Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában. Kovács Gergely hozzátette, hogy ennyi kell ahhoz, hogy 71 helyen össze tudják gyűjteni az aláírásokat. Körülbelül ötezer passzivistájuk van jelenleg, de így is nehéz lesz az 50 ezer aláírást összegyűjteniük.

Úgy látja, Márki-Zay Péter nem tett sokat azért az elmúlt három hónapban, hogy megszólítsa az ellenzéki szavazókat.Úgy véli, kevés szavazót lehet megszólítani az ellenzék ígéreteivel.

Szerinte még most is nagyobb esély van Márki-Zay Péterrel legyőzni Orbán Viktort, mint Dobrev Klárával. Karácsony Gergellyel az a baja, hogy zuglói polgármesterségénél az látszott, hogy nem tudta kordában tartani azokat, akik többet akartak keresni, mint amennyi jár nekik.

Kovács Gergely azt mondta: hisz abban, hogy Márki-Zay Péter egy esetleges győzelem után a korrupció ellen aktívan próbál majd fellépni. Arra a kérdésre, hogy mi az, amit a Kutyapárt tud és más nem, azt válaszolta: a korrupcióellenes küzdelemről nem sokat hallott még az ellenzéktől. Mint mondta, meg lehetne változtatni bizonyos törvényeket, hogy a jövőben nehezebben lehessen lopni, ezek leginkább átláthatósággal kapcsolatos dolgok.

(Borítókép: Kovács Gergely. Fotó: Szekeres Máté / Index)