Több vonalon megbénult a vonatforgalom a viharos szél miatt

2022.01.30. 11:51

Letörött egy, a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó vonat áramszedője Nagykőrös állomásnál, megrongálódott a felsővezeték is, emiatt késnek a vonatok a szegedi vonalon – közölte a Mávinform a hivatalos közösségi oldalán. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a Budapest–Szeged-vonalon a helyreállításig, amely hosszabb időt is igénybe vehet, jelentős késésekkel kell számolni.

A MÁV-Start az utasok elszállításához pótlóbuszokat rendelt, melyek Nagykőrös és Kecskemét között szállítják az utasokat.

Egy másik bejegyzésben közölték, hogy az Ercsi–Dunai Finomító–Százhalombatta közötti vonalszakaszon a viharos szél miatt zárlat keletkezett a vasúti felsővezetékben. A Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs-vonalon meghosszabbodhat a vonatok menetideje.

Zirc és Bakonyszentlászló között pedig egy fa dőlt a vasúti pályára. A vonatközlekedés nem lehetséges. A Győrből Veszprémbe tartó, 39514-es számú vonat Bakonyszentlászló állomáson várakozik. A Győr–Veszprém-vonalon hosszabb eljutási időre kell számítani – közölte a Mávinform.